Екскурзия до Загреб и Любляна

369

Загреб е с уникална атмосфера, със свой собствен дух, който трябва да откриете. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Капитол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век.

Програма:

Ден 1
Тръгане в 21.30 часа на паркинга пред стадион "Васил Левски". Пътуване с автобус/минибус по маршрут София – Загреб.

Ден 2
Пристигане в Загреб. Настаняване в луксозния хотел "REGENT ESPLANADE" 5* на база BB (http://www.regenthotels.com/zagreb). Почувствайте историята в античната сграда на хотела в бароков стил.
18.00 ч. - обиколка на историческият център на Загреб, с множество исторически къщи, дворци и църкви с техните великолепни фасади.

Ден 3
Закуска. Туристическа обиколка на гр. Загреб. Посещават се: Катедралата “Възнесение Богородично” - с два остри върха в нео-готически стил; Кулата “Lotrscak”, откъдето имате изглед на 360 градуса от града; сградите на Парламента и на Президентския дворец; известният площад “Бан Желячич”; Галерията “Мимара”, съхраняваща великолепни образци на изкуството, както и Археологическия музей на Хърватска. Свободно време в центъра на града.

Ден 4
Закуска. Еднодневна екскурзия до Любляна, столицата на Словения. Разглеждане на забележителностите на града – крепостта “Тиволски град”, Парламента, Операта, Университета, Урсулинската и Францисканската църкви. Завръщане в Загреб в късния следобяд.
Романтична вечер в балната зала на хотел "REGENT ESPLANADE" 5*.

Ден 5
7 ч. – Закуска.
8.00 ч. – Заминаване за София.
Пристигане в София – късно вечерта.

всеки четвъртък

Допълнителна Информация:

Цената включва:

  • 3 нощувки със закуски в хотел "REGENT ESPLANADE" 5* на база BB в Загреб
  • транспорт с луксозен туристически автобус (минибус), екскурзовод и водач от "Етна Тур"
  • всички екскурзии от културната програма, описана по-горе
  • екскурзовод на български език

Цената не включва:

  • Празнична вечеря в балната зала на хотела - 65 евро
  • медицинска и туристическа застраховка
  • входовете на музеите и дворците