Карнавал в Рио Де Женейро 2014

979

Карнавалът в Рио де Женейро е най-известният и най-посещаваният в цял свят. Гарантирано заминаване с Етна Тур!!!

Най-прочутият карнавал безспорно е този в Рио де Женейро. Фиестата винаги започва в петък, 40 дни преди Великден, и завършва във вторник, последният ден преди постите, и се вихри непрестанно четири дни и четири нощи. Етна Тур ще ви направи свидетели на прочутия карнавал и ще ви направи част безкрайните забавления по улиците на Рио де Женейро. Многобройни изумрудени хълмове, островчета, дълги златисти плажове, дива джунгла в сърцето на града, топли тюркоазени лагуни и всичко това одухотворено от веселието на кариоките и огнения ритъм на самбата.

Програма (RBCP2):

Ден 1 София – Рио де Женейро
Отпътуване от София за Рио де Жанейро.

Ден 2 Рио де Женейро
Пристигане в Рио. Трансфер до хотела. При възможност настаняването става веднага.
Свободно време за почивка и подготовка за най-голямото преживяване по време на вашия престой – Парада Sambadrome. Първи впечатления от Рио де Жанейро.
Нощувка.

Ден 3 - 5 Ден Рио де Женейро
Закуска.

Карнавалът в Рио е грандиозно събитие, които трябва всеки да види поне веднъж в живота си. Партито започва в петъка преди Сирни Заговезни и продължава до вторник. Всички главни улици са колоритно осветени и пълни с хора с всевъзможни костюми. Специални платформи се монтират из целия град и предградията му и около тях всички танцуват самба. Навсякъде се провеждат безплатни улични партита, известни като blocos carnavalescos, в които местните танцуват, свирят и пеят до късно през нощта - и всички са добре дошли да се включат в тържествата.

В Рио де Жанейро има много училища по самба, които са разделени в две лиги. Позицията на всяко училище в лигата се определя това дали то участва в "Sambadrome" (там участват само най-добрите) или в Avenida Rio Branco (не толкова зрелищни, но безплатни паради). Някои училища имат до 5,000 души и всяко от тях избира тема, композира самба песен и прави дизайн на костюмите си и цялата постановка, така че всичко да се впише в темата. Тогава започва състезанието, в което трябва да бъде определено най-доброто училище във всяка лига. Всяко училище разполага с около 90 минути, за да стигне от единия до другия крайна на Sambadrome (с дължина около 600 метра, побира до 60,000 зрители). В тези 90 минути оценяват техните костюми, дизайн, музика, танци и енергия. Печелившите училища получават парични награди, които се формират от входните такси, а не достатъчно добрите училища преминават в по-ниски позиции в лигата. Парадите Sambadrome продължават от четвъртък до вторник вечерта, а двата най-зрелищни са в неделя и понеделник вечер. Билет за известния парад Sambadrome в неделя вечер е включен в цената на вашия пакет.

Отделно от зрелищните паради и цветните улични партита, карнавалът в Рио Карнавал има и своя екстравагантна страна: пищни карнавални балове с костюми и маски се провеждат в известен нощни клубове и хотели. Най-известните от тях са балът Red & Black (в петък) и Gay Ball (във вторник), и двата от които се провеждат в прочутата Scala в Leblon. Тези и всички останали балове са много забавни, лудешки и похотливи и това се засилва с настъпването на нощта! Карнавалните балове се провеждат всяка вечер и цените за вход започват от USD 30. Баловете са вълнуващо допълнително забавление и не са включени пакета.

По желание по време на престоя може да се резервират множество допълнителни екскурзии: разглеждане на шопинг центъра и музея за скъпоценни камъни към една от най-реномираните фирми в света за изработка на бижута – Щерн (ценни смарагди, рубини, диаманти, както и най-големият топаз в света показват богатствата на бразилската земя); Разходка по крайбрежния булевард на Копакабана и др.

Ден 6 Рио де Женейро
Закуска. Трансфер до летището за обратен полет за София.

По желания престоят може да се удължи

27.02.2014 - 04.03.2014

Допълнителна информация:

Цената включва:

  • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Рио де Жанейро;
  • билет за неделния Парад Sambadrome, сектор 13;
  • англоговорящ гид по време на Парада Sambadrome;
  • трансфери летище-хотел-летище.

Цената не включва:

  • самолетен билет София-Рио де Женейро-София;
  • допълнителни екскурзии;
  • бакшиши;
  • лични разходи - ориентировъчно около 25-30 USD на ден покриват разходите ви за храна, закуски, напитки, дребни сувенири и др.

* Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на отпътуване).
* За посещението на Бразилия не се изискват туристически визи и няма задължителни ваксини.